Silovej 8 - 9900 Frederkshavn

Energimærkning af private boliger

Det er lovpligtigt at få energimærket ens hus, hvis det skal sælges. Kravet gælder for enfamiliehuse og rækkehuse over 60m². Energimærket skal hjælpe køber med at vurdere økonomien i en bolig inden købet – ligesom det skal klarlægge om der er muligheder for energibesparelser i boligen. Energimester har stor erfaring med energimærkning af enfamiliehuse, flerfamiliehuse samt erhvervs- og offentlige bygninger. Vores ekspertise er din garanti for at du får den rette pris – og den korrekte energimærkning.

Få din pris

 

Hvad koster det at få energimærket sit hus?

Prisen på energimærkning af enfamiliehuse er fast hos Energimester. Du kan se gældende priser herunder.

RapportPris
Energimærke enfamiliehus op til 300m25.100,-
Energimærke enfamiliehus uden bygningsgennemgang995,-
Energimærke flerfamilie, erhverv og offentlige bygningerKontakt os for tilbud
Tilstandsrapport5.300,-
El-tjek1.700,-
Energimærkning, tilstandsrapport og el-tjek10.200,-
Alle priser er inkl. moms

Få din pris - Klik her

Det kan oftest betale sig at købe flere rapporter på én gang, så kan der gives en væsentlig rabat. du kan se hvor meget du kan spare i ovenstående skema.

Køb energimærke og tilstandsrapport med rabat

Modsat energimærkning er det ikke lovpligtigt at få udarbejdet tilstandsrapport eller el tjek, når du sælger din bolig. Det kan dog være en stor fordel for dig, da du ved at få udarbejdet de to rapporter kan fraskrive dig dit 1o årige sælgeransvar. Du skal nemlig bruge tilstandsrapport og eltjek for at få et tilbud på ejerskifteforsikring.

Køber du alle tre rapporter på én gang, får du selvfølgelig en rabat.

Nyere hus? Få et billigt energimærke med et automatmærke

Bor du i et nyere hus, bygget indenfor 25 år før dato for udstedelse af energimærket, kan der udstedes et væsentligt billigere energimærke. Et såkaldt automatmærke. Automatmærket kræver ikke bygningsbesigtigelse, og baseres alene på oplyste tal og BBR data. For at få et automatmærke kræves det, at der ikke er lavet væsentlige ændringer i husets konstruktion eller energianlæg. Er der eksempelvis lavet tilbygninger eller større renoveringer, vil det kræve et almindeligt energimærke med bygningsbesigtigelse.

Nybyggede huse kan dog ikke få et automatmærke. Her gælder kravet om bygningsbesigtigelse, hvorfor der kræves et almindeligt energimærke.

Hvis der er lavet ændringer i form af installation af varmepumpe, brændeovn, solceller eller efterisolering kan det måske svare sig at få lavet et almindeligt energimærke – da ændringerne måske kan give en bedre energimærkning, og dermed synliggøre et lavere energiforbrug en eventuel køber. Er du i tvivl kan du altid kontakte os for en uforpligtende snak.

Hvem skal betale for energimærkning af et hus?

Det er sælger, der skal betale for energimærkningen, og energimærket skal foreligge, inden købsaftalen underskrives. Det er lovpligtigt, og dit ansvar som sælger,at sikre at der er et gyldigt energimærke.

Hvor længe er en energimærkning gyldig?

Energimærket er er gyldigt i 5, 7 eller 10 år, alt efter hvornår det er udstedt. Hvis energimærkningen er udarbejdet efter 1. februar 2011, gælder den som udgangspunkt i 10 år. Det er dog en forudsætning for fortsat gyldighed af energimærket, at der ikke laves væsentlige ændringer i bygningen. Bliver der bygget om, skal der udarbejdes et nyt energimærke.

At energimærket har en gyldighed betyder også, at der ikke skal udarbejdes et nyt energimærke inden for de 10 år, hvis bygningen sælges inden udløbet af energimærkets gyldighed.

Hvem kan udstede et energimærke?

For at kunne udstede energimærker, skal man være beskikket af Energistyrelsen. Alt efter bygningens størrelse er der forskellige krav til energikonsulenten. Hos Energimester kan vi naturligvis energimærke alle typer bygninger – også flerfamiliehuse, offentlige bygninger og erhvervsejendomme.

Få din pris

Back to top